Johan Aben Sonseweg 83 5632NB Eindhoven

Ervaring

Medewerker Audio Visuele dienst, Catharina Ziekenhuis Eindhoven — 2001-2013

Zelfstandig een systeem uitgedacht én gerealiseerd om middels een iPad, in de conferentieruimte, alles te regelen. De audio, het licht, de presentatie, en meer.

Drijvende kracht achter Percussieschool Bracumba — 2005-heden

Een eigen lespraktijk aan huis. Ter les ondersteuning worden hoogwaardige filmpjes opgenomen en gepubliceerd, die zéér goed worden ontvangen en beoordeeld. Op YouTube , al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken.

Freelance technicus/musicus — 1990-heden

Als medewerker, maar ook als producer, vele creatief én technisch , grote producties gerealiseerd. Zoals een „Big-E Award” winnende show in Het Dolfinarium. Openen en heropenen van Het Evoluon en veel en véél meer. Zelfs ooit van Cirque du Soleil een uitgebreid aanbod gehad om als co-producer, werk aan te leveren.

Uitvoerende musicus — 1968-heden

Al op jonge leeftijd was ik drummer in een vooruitstrevende popgroep ( het latere “Bots”) met optredens in jazzclubs,  popfestivals, zalen als “Paradiso”, “De Melkweg” en “De Effenaar” en ( toen al ) televisie. Later, afwisselend als drummer of percussionist in grote orkesten, die veel werkten voor zowel radio als televisie, en uitvoeringen gaven in gerenommeerde zalen als “Ahoy”, “De Doelen”, “Carré” etc. als ook in het buitenland. Met die orkesten veel grote namen mogen begeleiden.

Met een eigen muzikaal  projekt heb ik meer dan twintig jaar zgn. schoolconcerten verzorgd. Het publiek varieerde van lieve basisschool kinderen tot aan experimentele scholen in De Bijlmer of de strafgevangenis in Scheveningen.

Het nu....

Ik ben nog steeds bezig mij zelf verder te ontwikkelen. Met "Lemur" maak ik inmiddels van een iPad de meest krachtige en helemaal op de klant afgestemde "remote control". En er wordt hard gewerkt om zelfs hier nog een stap op te zetten, door XCode te studeren, en zelf app's te leren ontwikkelen.

Achter een Allen & Heath digitale mengtafel uit de SQ serie, voel ik mij als een vis in het water.

Opleiding

HTS Natuurkunde, Apple Certified Pro, Conservatorium


Vaardigheden

Goed op Apple computers, met hun Pro programma’s voor video en audio. In staat om een iPad in een complex systeem werkend te kunnen krijgen, voor alle denkbare toepassingen. Het regelen van geluid, het regelen van licht, presentaties….

Referenties

Als referentie zou ik u eens willen uitnodigen om de volgende sites te bekijken: http://www.ipadworkshop.info ,of voor een meer algemene referentie: http://www.percussieschool.nl

Profiel

Musicus/Technicus. Al vele decennia gedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid. Brengt in zijn technische werk tot uiting, wat in de muziek- (drum) wereld huis regels zijn: Werklust, doorzettingsvermogen en een voortdurende drang jezelf te verbeteren. Altijd zin in morgen, omdat je dan de kans krijgt weer nieuwe dingen te leren, en proberen beter te doen, wat je gister deed.

…….Altijd bereid, en vaak in staat, om het beste te halen, uit ieder situatie……